Principiile unei igiene corecte

Persoanele cu dermatită atopică nu tolerează de regulă , săpunurile parfumate şi gelurile de duş. Aceste produse usucă în plus pielea atopică deja uscată şi contribuie la apariţia mâncărimii şi a altor complicaţii. În cazurile de dermatită atopică igiena este extrem de importantă. În acest scop, din fericire, există produse speciale emoliente de curăţare, care înmoaie şi catifelează pielea, iar în cazul produselor de spălare o şi curăţă.

igiena corporala

Pe piaţa, există mai multe produse care pot fi achiziţionate în mod liber sau pe bază de prescripţie medicală. Toate au un caracter uleios şi au în componenţă diferite uleiuri. În cazul îmbăierii copiilor mici se toarnă cantitatea adecvată de detergent direct în vană, în apă călduţă şi unul dintre părinţi, aplică direct din palmă sau de pe prosop uleiul respectiv şi spală copilul, ca şi în cazul în care la-r spăla cu săpun.

La adulţi, în mod clar sunt preferabile, în loc de băi la cadă caz în care chiar şi adăugarea de uleiuri provoacă o anumită uscare a pielii, duşul şi aplicarea directă a uleiurilor pe piele. Și în acest caz este important ca, după îmbăiere solutia protectoare să rămână pe piele. În acest caz uscarea, prin urmare, trebuie să fie făcută foarte atent, dar categoric. După fiecare baie sau duş trebuie să urmeze imediat tratamentulul pielii cu produse lubrefiante astfel încât pielea să rămână hidratată.

Aceste produse sunt folosite în mod similar pentru spălarea pe mâini tuturor persoanelor care suferă de eczeme, fie că este vorba dermatită atopica, sau alte ezeme. În aceste cazuri este important, în plus faţă de măsurile preventive, ca persoanele respective, după spălarea pe mâini acestea să fie foarte bine uscate. Dacă uscarea este făcută neglijent și vor rămâne pe piele urme de apă, de exemplu in în spaţiul dintre degete, datorită evaporării acesteia pielea devine zbărcită şi se ajunge la activarea eczemei. Uscarea mai blândă, dar adecvată este, prin urmare, în cazul mâinilor foarte importantă. Există, de asemenea, şi săpunuri lichide speciale pentru eczematici, dar acestea nu sunt compensate de asigurările de sănătate.

În continuare, se pune şi problema spălării părului şi alegerea corespunzătoare a şamponului. În cazul în care atopicul nu are direct eczema în păr, atunci nu trebuie folosit un şampon special în acest caz. Ar fi bine însă să fie folosite şampoane cu un pH neutru sau acid, neparfumate şi fără ingrediente pe bază de plante. PH-ul pielii este foarte important pentru că un pH optim garantează funcționarea optimă a pielii, inclusiv a sistemului imunitar şi a barierii pielii. Dacă din diverse motive pH scade (uscarea excesivă, săpunuri nepotrivite, etc), sunt activate enzimele din piele care descuamează pielea şi mai intens şi, prin urmare, înrăutăţesc problemele eczematicilor. Un PH alcalin perturbă capacitatea pielii de a acţiona ca o barieră, iar pielea devine ca urmare iritabilă şi receptivă la inflamaţie.

Îţi recomand cu căldură Protopan Echilibrarea pH-ului. Un produs foarte bun si apreciat de persoanele care au afecţiuni ale pielii şi nu numai.

 

eczeme in timpul verii

Eczema atopica în timpul verii

În timpul verii, starea la cei mai mulţi dintre eczematici şi atopici, se îmbunătăţeşte. Există însă

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Stiai că cremele care au factor de protectie mare nu sunt

piele atopica iarna protopan

Cum sa reduci simptomele dermatitei pe perioada iernii

Pielea atopică necesită o îngrijire mai aparte, în fiecare sezon. Însă ...

dermatita atopica

Dermatită atopică

Dermatita atopică este o boală de piele cronică, pruritică, inflamatorie de ordin genetic. În nici un caz

Riscul dermatitei atopice la copii

Riscul dermatitei atopice la copii

Pentru că dermatita atopică este de natură genetică, în care nu se moşteneşte boala in sine

piele sensibila protopan

Sfaturi utile pentru ingrijirea pielii sensibile

Te confrunti cu problema pielii uscate sau atopice? In cazul acesta trebuie ...

Cum tratam dermatita atopica?

Cum tratam dermatita atopica?

Dermatita atopica este o afectiune a pielii, o afectiune cutanata inflamatorie ...

igiena corporala

Principiile unei igiene corecte

Persoanele cu dermatită atopică nu tolerează de regulă , săpunurile parfumate şi gelurile de duş

despre psoriazis

Despre Psoriazis

Psoriazisul este o boala a pielii care, la inceput, este foarte greu observabila.

 

Articole dermatita si ingrijirea pielii sensibile

Ce înseamnă piele atopică? Pielea atopică la bebeluşi

Cum tratam dermatita atopica?

Ce factori agraveaza dermatita atopica

Raspunsurile clientilor

marturii protopan crema solara Aura
Am primit de la voi mostra gratuita si am vazut foarte rapid eficienta ei la fetita mea de 2 anisori de aceea va rog sa imi trimiteti .....