Eczema atopica în timpul verii

În timpul verii, starea la cei mai mulţi dintre eczematici şi atopici, se îmbunătăţeşte. Există însă un grup de pacienţi severi care suferă de eczeme extinse, şi la care în schimb în perioada de vară se observă o deteriorare. Acest lucru înseamnă că la aceste persoane eczema atopica se reactivează în zonele normale de incidenţă ,apărând şi suprafeţe noi, mai ales pe partea superioară a corpului. Aceste persoane nu se pot expune la soare, ceea ce le agravează mai mult eczema. Prin urmare, este necesar ca aceste persoane să evite şederea la soare, să petreacă cea mai mare parte a verii la umbră şi în plus să-şi răcorească zona de piele afectată.

eczeme in timpul verii precautii

Perioada de vară include şi protecţia împotriva radiaţiilor solare şi care este în special foarte importantă la pacientii afectaţi de eczemă. În intervalul de timp cuprins între ora unsprezece şi ora paisprezece, atunci când radiaţia solară directă este cea mai periculoasă, eczematicii nu ar trebui să se expună deloc la soare. La celelalte ore, mai puţin riscante este posibilă şederea de scurtă durată în lumina directă a soarelui, dar numai cu o protecţie minuţioasă împotriva radiaţiilor. Ar trebui să se aleagă produse având un factor de protectie de minimum 30, cu cât persoana are pielea şi părul mai deschise la culoare, cu atât mai mare ar trebui să fie factorul de protecţie.

Mijloacele de protecţie pentru persoanele cu dermatită atopica şi în mod special cele pentru copiii care sufera de aceasta boala, ar trebui să fie cumpărate în principal din farmacii, unde putem găsi o gamă largă de produse. Copiilor cu vârsta mai mică de doi ani, le sunt recomandate factorii de protecţie sub formă de creme, care funcţionează pe bază fizică, aceasta înseamnând că pielea reflectă toate radiaţiile care ajung în contact cu ea. Aceştia sunt aşa numiţii factori fizici de protecţie. Copiilor cu vârsta de peste doi ani se recomandă deja factori de protecţie combinaţi sau factori chimici, dar întotdeauna acei care sunt relizaţi special pentru copii. Aceste produse rezistente la apă, prin urmare, nu se îndepărtează la băi frecvente în apă, care sunt necesare în perioada de vară pentru eczematici şi sunt rezistente la frecare. Aceste creme nu sunt inlocuibile cu creme de protecţie pentru adulţi.

La pacienţii care nu suferă de o formă de boală gravă şi la care eczema atopica nu se găseşte momentan în faza acută, expunerea normală la soare este destul de benefică. Plajă clasică, atunci când persoana petrece câteva ore în lumina directă a soarelui este însă total nepotrivită. În acest caz intervine supraîncălzirea pielii şi căldură, aşa cum a fost menţionat deja, este unul dintre factorii de înrăutăţire a stării. După transpirare şi evaporarea transpiraţiei are loc agravarea stării de mâncărime şi de multe ori a eczemei în sine. Acest lucru este valabil atât acasă cât şi la mare. Sejurul la mare este din mai multe motive benefic chiar şi pentru eczematici, dar şi în acest caz este necesar a se respecta principiile care au fost deja menţionate.

O singură recomandare - este întotdeauna bine ca după baia în mare să faceţi un duş cu apă normală. Sarea în combinaţie cu transpiraţia crează cristale care pot irita pielea şi ca atare se favorizează mâncărimea şi eczema în sine.

 

 

eczeme in timpul verii

Eczema atopica în timpul verii

În timpul verii, starea la cei mai mulţi dintre eczematici şi atopici, se îmbunătăţeşte. Există însă

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Stiai că cremele care au factor de protectie mare nu sunt

piele atopica iarna protopan

Cum sa reduci simptomele dermatitei pe perioada iernii

Pielea atopică necesită o îngrijire mai aparte, în fiecare sezon. Însă ...

dermatita atopica

Dermatită atopică

Dermatita atopică este o boală de piele cronică, pruritică, inflamatorie de ordin genetic. În nici un caz

Riscul dermatitei atopice la copii

Riscul dermatitei atopice la copii

Pentru că dermatita atopică este de natură genetică, în care nu se moşteneşte boala in sine

piele sensibila protopan

Sfaturi utile pentru ingrijirea pielii sensibile

Te confrunti cu problema pielii uscate sau atopice? In cazul acesta trebuie ...

Cum tratam dermatita atopica?

Cum tratam dermatita atopica?

Dermatita atopica este o afectiune a pielii, o afectiune cutanata inflamatorie ...

igiena corporala

Principiile unei igiene corecte

Persoanele cu dermatită atopică nu tolerează de regulă , săpunurile parfumate şi gelurile de duş

despre psoriazis

Despre Psoriazis

Psoriazisul este o boala a pielii care, la inceput, este foarte greu observabila.

 

Articole dermatita si ingrijirea pielii sensibile

Ce înseamnă piele atopică? Pielea atopică la bebeluşi

Cum tratam dermatita atopica?

Ce factori agraveaza dermatita atopica

Raspunsurile clientilor

marturii protopan crema solara Aura
Am primit de la voi mostra gratuita si am vazut foarte rapid eficienta ei la fetita mea de 2 anisori de aceea va rog sa imi trimiteti .....