Despre psoriazis

Psoriazisul este o boala a pielii care, la inceput, este foarte greu observabila. Eruptia specifica psoriazisului apare pe genunchi, pe coate sau pe partea acoperita de par a capului si este de forma unor solzi de culoare rosie. In doar cateva saptamani de la eruptie, solzii mici, de culoare rosie, de la inceput, se transforma in pete mari, rosiatice, acoperite cu solzi de culoare argintie.

tratametn pentru psoriazis

Despre psoriazis s-au scris foarte multe, insa, chiar si asa, multi dintre suferinzii de psoriazis nu stiu ca boala nu este contagioasa. De asemenea, multi dintre cei care intra in contact cu un bolnav de psoriazis manifesta un sentiment de teama, declansat tot din teama ca boala ar putea fi contagioasa si ca s-ar putea imbolnavi la randul lor.

In toata istoria umanitatii nu a existat nici un caz de transmitere a psoriazisului de la o persoana bolnava la una sanatoasa, chiar si in cazul intrarii in contact cu singele persoanei infectate. In ciuda acestui lucru, potrivit statisticilor, chiar si in cele mai bogate tari si regiuni, de aceasta afectiune sufera aproximativ 4 la suta din populatie.

Psoriazisul, o boala ereditara

Daca psoriazisul nu este o boala contagioasa, este, cu siguranta, o boala ereditara. 60% dintre pacienti au avut sau mai au rude care sufera de aceeasi boala. Responsabil pentru instalarea psoriazisului este un cromozom. Insa, exista si bolnavi de psoriazis care nu au mai intalnit cazuri de psoriazis in familie sau, cel putin, nu stiu sa fi existat vreun caz.

Majoritatea bolnavilor au virste cuprinse intre 15 si 25 de ani. In mod logic, dezvoltarea psoriazisului este legata de pubertate: transformarile hormonale ale organismului, sensibilitatea psihica deosebita.

Metode de tratament pentru psoriazis

Psoriazisul este o boala cronica, ceea ce inseamna ca nu exista metode si tratamente de vindecare completa a acesteia. Boala poate aparea, poate disparea pentru multi ani si apoi poate aparea din nou. Tratamentul pentru psoriazis se prescrie in functie de stadiul bolii, tipul clinic de sporiazis, pacientul fiind examinat cu foarte mare atentie. Fotochimioterapia este metoda cea mai des intalnita in cazul bolnavilor de psoriazis.

Fotochimioterapia este contraindicata suferinzilor de hipertensiune arteriala, acelora care au suferit un infarct sau care au avut o operatie de inlaturare a unei tumori maligne sau benigne. In cazul acestora se stabilesc alte scheme de tratament, cu aplicare locala, pe zonele cu probleme.

Produsele Protopan - solutia eficienta pentru controlul simptomelor psoriazisului

Concepute de catre o persoana cu probleme dermatologice, initial pentru propriul tratament, produsele Protopan au fost special create pentru pielea uscata si foarte uscata, piele atopica, psoriazis, piele crapata sau iritata.

Prin compozitia acestora - fara parfum si fara lanolina, cu continut de acid hialuronic (cunoscut in industria cosmetica drept molecula tineretii) si ceramide (ce asigura functia de bariera a pielii) – produsele din gama Protopan permit controlul eficient al simptomelor, calmeaza pieta iritata , mentin pielea hidratata si amelioreaza mâncarimile.

Crema locala de tratament - pentru aplicatie locala. Ajuta la ungerea pielii, calmarea si apoi regenerea acesteia.

Lotiune de corp - folosit dupa baie, pentru mentinerea hidratarii pielii

Lotiune zilnica protectie soare si vant - lotiune special create pentru cei cu pielea sensibila, pentru a atenua efectele frigului, vantului si soarelui

eczeme in timpul verii

Eczema atopica în timpul verii

În timpul verii, starea la cei mai mulţi dintre eczematici şi atopici, se îmbunătăţeşte. Există însă

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Stiai că cremele care au factor de protectie mare nu sunt

piele atopica iarna protopan

Cum sa reduci simptomele dermatitei pe perioada iernii

Pielea atopică necesită o îngrijire mai aparte, în fiecare sezon. Însă ...

dermatita atopica

Dermatită atopică

Dermatita atopică este o boală de piele cronică, pruritică, inflamatorie de ordin genetic. În nici un caz

Riscul dermatitei atopice la copii

Riscul dermatitei atopice la copii

Pentru că dermatita atopică este de natură genetică, în care nu se moşteneşte boala in sine

piele sensibila protopan

Sfaturi utile pentru ingrijirea pielii sensibile

Te confrunti cu problema pielii uscate sau atopice? In cazul acesta trebuie ...

Cum tratam dermatita atopica?

Cum tratam dermatita atopica?

Dermatita atopica este o afectiune a pielii, o afectiune cutanata inflamatorie ...

igiena corporala

Principiile unei igiene corecte

Persoanele cu dermatită atopică nu tolerează de regulă , săpunurile parfumate şi gelurile de duş

despre psoriazis

Despre Psoriazis

Psoriazisul este o boala a pielii care, la inceput, este foarte greu observabila.

 

Articole dermatita si ingrijirea pielii sensibile

Ce înseamnă piele atopică? Pielea atopică la bebeluşi

Cum tratam dermatita atopica?

Ce factori agraveaza dermatita atopica

Raspunsurile clientilor

marturii protopan crema solara Aura
Am primit de la voi mostra gratuita si am vazut foarte rapid eficienta ei la fetita mea de 2 anisori de aceea va rog sa imi trimiteti .....