Alimentatia si igiena corecta

În cazul atopicilor ar trebui să supraveghem în primul rând alimentatia copiilor, în care se găsesc frecvent alergeni de exemplu în laptele de vacă, nuci, soia, albusul de ou, si peste.
Chiar si la adulti, există alimente care pot activa dermatita atopică. Dintre acestea cele mai multe sunt alimente acide si picante, citrice, cafea, alimente conservate, conserve de legume, alcool, cacao, etc.

Unul dintre cei mai comuni alergeni alimentari sunt proteine din laptele de vacă. Din păcate, în cazul proteinelor animale potentialul de a provoca alergii nu se poate schimba prin fierbere sau prin alt mecanism, în timp ce acest lucru este posibil în cazul proteinelor vegetale.
E bine să se ajungă la o colaborare între dermatolog si alergolog în cazul în care starea copilului nu se îmbunătăteste chiar printr-o îngrijire si alimentatie adecvată. Este important să se ia în considerare si ceea ce constată părintii.

Asta nu înseamnă însă că părintii trebuie să limiteze substantial pe copii pentru că alimentatia lor trebuie să fie echilibrată nutritional. Este însă necesar să se urmărească ce alimente nu fac bine copilului si apoi acestea se vor administra mai rar sau vor fi complet excluse si înlocuite cu altele.
Dacă părintii sunt alergici iar copilul este suspectat că ar putea să aibă o predispozitie către atopie, atunci mame lor care alăptează nu ar trebui să folosească în nici un fel laptele de vacă, deoarece astfel si copilul îl va primi în formă aproape neschimbată. Aceeasi lucru se aplică si la albusul de ou.
În astfel de cazuri, este necesar să se apeleze la un alergolog, profilat pe alergii alimentare. Acesta, în cooperare cu un specialist nutritionist, va recomanda o asemenea alimentatie astfel încât copilul să aibă în aceasta tot ce este necesar si, de asemenea, să se evite orice substante potential periculoase.

Îmbrăcămintea si dermatita atopică

Si îmbrăcămintea corectă este foarte importantă pentru persoanele care suferă de dermatită atopică.
Se recomandă utilizarea tesăturile de bumbac pur pentru zonele în care în care materialul vine în contact cu pielea, si asta în special la copii.

Aceasta înseamnă că toate hainele care vin direct pe piele trebuie să fie netede, subtiri si din bumbac pur. Ele ar trebui să fie de culoare deschisă, si putin colorate.
Bumbacul este un material natural, previne transpiratia intensă, este permeabilă si în contact cu acesta pielea se comportă cel mai natural. Se poate purta doar îmbrăcăminte netede , subtiri fără păr si aceste haine ar trebui să fie ajustate astfel încât să nu strângă sau să irite
– atentie la etichete si cusături care ar trebui să fie pe exterior.

Tot ce irită mecanic pielea, cauzează agravarea eczemei. În timpul iernii, este necesară purtarea mănusilor de bumbac sau mănusi normale căptusite cu bumbac.
Atentie la îmbrăcămintea prea călduroasă, care poate cauza transpiratie si evaporarea acesteia si prin aceasta la activarea eczemei, atât la adulti cât si la copii. O îmbrăcăminte corectă si prevenirea transpirării este una dintre cele mai importante măsuri, în special la copii mici .

 

 

eczeme in timpul verii

Eczema atopica în timpul verii

În timpul verii, starea la cei mai mulţi dintre eczematici şi atopici, se îmbunătăţeşte. Există însă

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Stiai că cremele care au factor de protectie mare nu sunt

piele atopica iarna protopan

Cum sa reduci simptomele dermatitei pe perioada iernii

Pielea atopică necesită o îngrijire mai aparte, în fiecare sezon. Însă ...

dermatita atopica

Dermatită atopică

Dermatita atopică este o boală de piele cronică, pruritică, inflamatorie de ordin genetic. În nici un caz

Riscul dermatitei atopice la copii

Riscul dermatitei atopice la copii

Pentru că dermatita atopică este de natură genetică, în care nu se moşteneşte boala in sine

piele sensibila protopan

Sfaturi utile pentru ingrijirea pielii sensibile

Te confrunti cu problema pielii uscate sau atopice? In cazul acesta trebuie ...

Cum tratam dermatita atopica?

Cum tratam dermatita atopica?

Dermatita atopica este o afectiune a pielii, o afectiune cutanata inflamatorie ...

igiena corporala

Principiile unei igiene corecte

Persoanele cu dermatită atopică nu tolerează de regulă , săpunurile parfumate şi gelurile de duş

despre psoriazis

Despre Psoriazis

Psoriazisul este o boala a pielii care, la inceput, este foarte greu observabila.

 

Articole dermatita si ingrijirea pielii sensibile

Ce înseamnă piele atopică? Pielea atopică la bebeluşi

Cum tratam dermatita atopica?

Ce factori agraveaza dermatita atopica

Raspunsurile clientilor

marturii protopan crema solara Aura
Am primit de la voi mostra gratuita si am vazut foarte rapid eficienta ei la fetita mea de 2 anisori de aceea va rog sa imi trimiteti .....