Dermatită atopică

Dermatita atopică este o boală de piele cronică, pruritică, inflamatorie de ordin genetic. În nici un caz, nu este vorba despre o boală contagioasă. Există aici două tipuri de afecţiuni, şi anume afectarea de suprafaţă a pielii şi abaterea imunitară în piele. Este, din păcate, o boală incurabilă, dar, din fericire, cu îngrijire adecvată şi prin prevenţie aceasta este o boală tratabilă, adică se poate ajunge la starea în care pielea la vedere este în regulă.

dermatita atopica - remediu protopan

Predispoziţia pentru această boală este pe tot parcursul vieţii, astfel încât, într-o măsură mai mare sau mai mică este nevoie de îngrijire pentru toată viaţa. Această boală este ereditară, dar trebuie spus că nu se moşteneşte boala în sine, ci doar predispoziţia către aceasta. Un rol important îl joacă aici combinaţia genetică cu influenţele de mediu. Scopul tratamentul dermatitei atopice este vindecarea leziunilor exterioare ale pielii, stabilizarea bolii, astfel încât să se reducă la minimum frecvenţa degradării sau pentru a nu se ajunge la aceasta, şi pentru a preveni complicaţiile viitoare (astm, alergia fânului, apariţia autoimunitaţii), la care poate să se ajungă în cazul în care boala nu este controlată în mod adecvat la vârsta copilăriei.

Simptomele tipice ale dermatitei atopice sunt: pielea uscată, mâncărime şi inflamaţia pielii, ca urmare a insuficienţii funcţiei de barieră a pielii. Pelicula, care la o persoană sănătoasă acopera pielea, la subiecţii atopici acesta este insuficient, se petrece o schimbare în compoziţia lipidelor pielii, celulele pielii au de coeziune redusă şi mor mai repede decât la o persoană sănătoasă. Inflamatia se manifestă prin roşeaţa pielii, descuamare, crăpături, umflături sau vezicule cu un lichid clar care după spargere usuca pielea. Mâncărime este deranjantă pentru atopici mai ales pe timp de noapte, şi, astfel, afectează calitatea somnului.

Cum apare dermatita atopică?
După cum s-a menţionat deja, este vorba despre un defect al barierei pielii. Funcţia sa este de a menţine apa şi substanţele nutritive în piele şi menţinerea contaminanţilor în afară. Bariera pielii este situat în stratul superior al acesteia, numit stratul cornos, şi datorită proprietăţilor sale, acesta este o parte vitală a pielii.

Se compune din celule individuale ale epidermei şi spaţiile dintre ele, sunt la persoanele sanatoase, umplute complet cu grasime cutanată. La o persoană care suferă de dermatită atopică nu toate spaţiile interstiţiale sunt umplute şi astfel pielea pierde apa, urmare pielea se usucă şi, în acelaşi timp se produce iritarea iritarea terminaţiilor nervoase libere.

În piele începe să penetreze diverse substanţe contaminante şi iritante nocive (alergeni, săpun, etc), urmare acesteia apare inflamaţie, care deteriorează din nou funcţia de barieră a pielii şi acest lucru duce din nou la inflamarea în continuare a pielii. Se ajunge astfel la un cerc vicios. În funcţie de perioada de apariţie, există trei forme de bază.

Forma infantilă care apare în jurul vârstei de trei luni. Pentru astfel de copii mici, primele simptome de eczema atopica apar pe faţă şi anume pe părţile bombate ale acesteia, frunte, bărbie şi obraji, de unde apoi se răspândeşte mai departe pe restul corpului.
Forma la copii începe să se manifeste în copilăria timpurie şi afectează în primul rând pliurule corpului adică gâtul, coatele, incheieturi si glezne.
Forma la adulţi apare în principal pe fata, gat şi mâini. În general vorbind, se poate spune că dermatita atopică poate apărea oriunde pe corp. Există, de asemenea, şi forme reduse, care afectează numai zone restrânse, localizate pe pleoape, buze sau buricul degetelor, de unde nu se mai extind mai departe.

Mai presus de toate, aceste forme mici, sunt destul de des confundate cu alte boli, cum ar fi diverse ciuperci, iritaţie, scabie, etc

eczeme in timpul verii

Eczema atopica în timpul verii

În timpul verii, starea la cei mai mulţi dintre eczematici şi atopici, se îmbunătăţeşte. Există însă

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Filtrele chimice si minerale din cremele solare

Stiai că cremele care au factor de protectie mare nu sunt

piele atopica iarna protopan

Cum sa reduci simptomele dermatitei pe perioada iernii

Pielea atopică necesită o îngrijire mai aparte, în fiecare sezon. Însă ...

dermatita atopica

Dermatită atopică

Dermatita atopică este o boală de piele cronică, pruritică, inflamatorie de ordin genetic. În nici un caz

Riscul dermatitei atopice la copii

Riscul dermatitei atopice la copii

Pentru că dermatita atopică este de natură genetică, în care nu se moşteneşte boala in sine

piele sensibila protopan

Sfaturi utile pentru ingrijirea pielii sensibile

Te confrunti cu problema pielii uscate sau atopice? In cazul acesta trebuie ...

Cum tratam dermatita atopica?

Cum tratam dermatita atopica?

Dermatita atopica este o afectiune a pielii, o afectiune cutanata inflamatorie ...

igiena corporala

Principiile unei igiene corecte

Persoanele cu dermatită atopică nu tolerează de regulă , săpunurile parfumate şi gelurile de duş

despre psoriazis

Despre Psoriazis

Psoriazisul este o boala a pielii care, la inceput, este foarte greu observabila.

 

Articole dermatita si ingrijirea pielii sensibile

Ce înseamnă piele atopică? Pielea atopică la bebeluşi

Cum tratam dermatita atopica?

Ce factori agraveaza dermatita atopica

Raspunsurile clientilor

marturii protopan crema solara Aura
Am primit de la voi mostra gratuita si am vazut foarte rapid eficienta ei la fetita mea de 2 anisori de aceea va rog sa imi trimiteti .....